TIGLA CERAMICA

Țigla ceramică este considerată una dintre cele mai bune soluții pentru acoperirea clădirilor.

Totul despre acoperisul din tigla ceramica

ȚIGLA CERAMICĂ

Istoric

Placile ceramice sunt folosite în cele mai diverse constructii: de la biserici și moschei, restaurante și magazine, la spitale și case. Placile acoperă pereții podelele, acoperișurile, trotuarele și sobele. Sunt adesea combinate cu alte forme de ceramică, cum ar fi teracota, faianța și mozaicul.

Placile ceramice reprezinta cea mai simpla forma de arta ceramica. Cele mai vechi exemplare s-au descoperit in Egipt si sunt datate cu 4000 î.Hr. Primele tigle au fost făcute de asirieni si de babilonieni.

În secolele 13 și 14, bisericile Europei erau decorate cu plăci ceramice. Olanda a reprezentat un important centru de productie in secolele XVII-XVIII, iar în secolul al XIX-lea, Marea Britanie a inceput productia în masă.

Cele mai vechi placi ceramice din Europa de au fost găsite în mai multe locații din Anglia. Placile glazurate erau un element de constructie costisitor, ceea ce a dus la limitarea folosirii acestora la institutii ecleziastice bogate. Începând cu secolul al XVI-lea, țigla glazurata se răspândeste spre nord, prin Spania. Unele dintre cele mai spectaculoase ceramici pot fi găsite la Palatul Alhambra din Granada și în Marea Moschee din Cordoba.

Avantajele tiglei ceramice

Tigla ceramică a fost considerata una din cele mai bune soluții pentru acoperirea clădirilor. Deși au avut parte de multe modificări de-a lungul anilor (de stil, de compoziție, de producție etc), plăcile de țiglă ceramică au rămas o optiune dezirabilă pentru acoperirea clădirilor. Acest lucru se poate observa cel mai bine în piața imobiliară, unde clădirile acoperite cu țiglă ceramică sunt considerate valoroase, în primul rând datorită rezistenței și durabilității acestui material, dar și datorită aspectului elegant pe care îl conferă acesta oricărei clădiri.
Spre deosebire de alte materiale (metal, lemn, etc.), nu își pierd din aspectul plăcut odată cu trecerea timpului – ci, dimpotrivă, acoperișul capătă o personalitate mai puternică.
Tigla ceramica este un produs ecologic, fiind produs din argilă naturală prin ardere și nu are în compoziție agenți chimici, deci impactul asupra mediului este minim.

Doriți mai multe detalii?

Inginerii noștri vă stau la dispoziție pentru consiliere.

Telefon:
0213 145 399

Email:
office@testconstruct.ro

Cum aleg acoperisul din tigla ceramica

Aspecte de care trebuie să țineți seama înainte de a achiziționa țiglă ceramică:

STRUCTURA DE REZISTENŢĂ

Tigla ceramică tinde să aibă o greutate mare greutate pe metru pătrat. Asigurați-vă că structura acoperișului va putea susține fără probleme greutatea invelitorii. O structură fragilă poate determina prăbușirea acoperișului!
Țineți cont și de condițiile meteo mai nefavorabile. Depunerile abundente de zăpadă pot dubla greutatea totală a acoperișului. La fel și vânturile puternice care lovesc acoperișul din plin.

ACCESORIILE PENTRU ACOPERIŞ

Cand cumpărați țiglă pentru acoperiș este foarte ușor să treceți cu vederea accesoriile. Acestea pot fi un factor determinant atât în ceea ce privește aspectul final, cât și pentru durabilitatea acoperișului.
De exemplu, ţiglele de aerisire permit circulația aerului între podul casei și exterior, reglând astfel temperatura în timpul lunilor călduroase de vară. Căldura excesivă poate scurta durata de viață a acoperișului prin afectarea structurii de rezistență a acestuia.

AVEŢI GRIJĂ CE MONTATOR ALEGETI

Asigurați-vă că cei pe care i-ați angajat pentru montarea acoperisului sunt cu adevărat profesioniști.
În caz contrar, așteptați-vă să aveți un acoperiș cu probleme: scurgeri, desprinderi de plăci ceramice, mucegai, igrasie etc.
Chiar dacă veți plăti un preț ceva mai mare pentru montare, acest cost va fi cu totul amortizat pe viitor datorită lipsei evenimentelor neplăcute menţionate mai sus.
Dacă alegeți să lucrați cu o firmă specializată în domeniu, faceți o scurtă verificare înainte să-i angajați: de câți ani sunt pe piață, ce proiecte au mai realizat, ce zic foștii clienți despre ei etc.
Dcă sunt cu adevărat profesionisti, vă vor oferi o garanție pentru munca prestată.
Asta înseamnă că, în eventualitatea unor defecțiuni datorate unei instalări defectuase, nu va fi nevoie să suportați costurile reparţiilor.

MODELUL SI CULOAREA

Aspectul este o caracteristica de care trebuie să țineți seama, când alegeți țigla pentru viitorul acoperiș. Fiind un element de design, culoarea va influența radical aspectul final al clădirii pe care va fi montantă țigla. Datorită numărului variat de opțiuni de care dispuneți, alegerea modelului si culorii perfecte pentru acoperișul dumneavoastră s-ar putea dovedi dificila.
Țineți cont de stilul arhitectural al casei si bazați-vă alegerea finală pe ceea ce vă place dumneavoastră și nu pe părerile prietenilor sau rudelor, pentru ca nu ei vor locui în casa respectivă.

Contactați profesioniștii. Impreună găsim cea mai buna soluție.