Isoflect Silver

ISOFLECT SILVER

Sistemele pentru izolatii termice – Isoflect

Folosirea izolatiei termo–reflective Isoflect Silver pe ambele fețe si includerea bulelor de aer in componenta folei conferă produsului o etanseitate foarte bună la aer, apă și vapori și o izolație termică de excepție.

Isoflect are o eficiență cel puțin dublă față de sistemele clasice. Folia nu este afectată, in timp, de factori climatici si biologici. Are un comportament constant in timp, adica nu se produc modificari ale caracteristicilor materialului. Garantia de baza pentru produsele Isoflect este de doi ani, dar utilizate in cadrul sistemelor pentru izolatii termice cu acelasi nume beneficiaza de garantie extinsa, de peste 50 de ani, acest lucru traducandu-se in asa numita “Garantie pe Viață”.


[tab:DESCRIERE]

Caracteristicile foliei Isoflect Silver

Daca spatiul disponibil pentru izolarea termica este limitat, dacă prețurile sistemelor cu performante asemanatoare sunt mari, sau pur si simplu doriți cel mai performant, stabil si durabil sistem de izolatie termica de pe piata, vă recomandăm Sistemele de Izolații Termice Isoflect.

Recunoscute de catre institutiile abilitate din Romania și folosite in cadrul proiectelor cu cerinte de inalt nivel tehnic, Sistemele de Izolatii Termice Isoflect garanteaza calitatea:

  • Grosime redusa: este usor de instalat si ofera importante economii de spatiu prin eliminarea a peste 50% din necesarul de izolatie termica (vata minerala, celuloza, spuma poliuretanica);
  • Greutate redusa: Isoflect se adapteaza oricarui tip de suprafata de montaj, putand fi montat atat sub capriori, cat si deasupra acestora;
  • Izolare termică de excepție: Isoflect asigura o foarte buna izolare termica pe toate tipurile de transfer termic;
  • Hidroizolant: toate componentele Isoflect, luate separat, sunt materiale care nu permit trecerea apei, deci per ansamblu este un element de siguranta suplimentar pentru acoperisul dumneavoastra;
  • Nu se degradeaza: straturile de aluminiu de pe ambele fete ale materialului protejeaza foliea cu bule de expunerea la temperaturi ridicate, de apa și la alti factori care pot degrada polipropilena;
  • Elimina puntile termice: Isoflect se monteaza pe straturile de capriori si rigle, eliminind astfel puntile termice, avantaj deosebit de important in domeniul izolatiilor termice;
  • Elimina condensul: aerul cald din interior nu este in contact direct cu aerul rece din exterior și se elimina astfel aparitia condensului;
  • Fonoizolant: ofera izolatie acustica suplimentara, cca – 6 db;
  • Nu este afectat de insecte si rozatoare: nu este alcatuit din materiale comestibile, deci Isoflect nu este atacat de catre insecte si rozatoare;
  • Nu este un toxic: in procesul de fabricatie nu sunt folosite elemente nocive pentru om sau pentru mediu;
  • Usor de instalat: uneltele necesare pentru montaj sunt la indemana oricui: cutter, capsator, foarfecă și bandă adezivă aluminizată.

Un alt aspect important este anotimpul cald sau rece. De ce?
Directia de circulatie a transferului termic este diferita in functie de anotimp (interior->exterior in anotimpul rece si exterior->interior in anotimpul cald). Eficienta sistemelor de izolatii termice clasice difera si ele, la randul lor, in functie de sezon. Este normal, daca ne gandim ca barierele de vapori sunt unidirectionale, in marea lor majoritate. Cu alte cuvinte au proprietati de reflexie termica pe o singura parte. In mod normal se monteaza cu partea reflexiva spre interior. De aceea in timpul sezonului cald proprietatile lor sunt semnificativ mai slabe fata de sezonul rece. Nu este cazul lui Isoflest Silver. Aceasta folie este bidirectionala, adica are acelesi proprietati pe ambele fete. Este normal, daca ne gandim ca este construita simetric: polipropilena cu bule de aer protejata pe ambele fete cu aluminiu pur.
[tab:SPECIFICAȚII TEHNICE]

[table caption=”” tablesorter=”0″ width=”450″ colwidth=”200|250″ colalign=”left|left”]
ISOFLECT Silver – Informatii tehnice[attr colspan=”2″]
CARACTERISTICI CONSTRUCTIVE[attr colspan=”2″]
Fața 1:~Aluminiu 12 µm, puritate 99.9%
Miez:~Folie polipropilenă cu bule de aer
Fața 2:~Aluminiu 12 µm, puritate 99.9%
DIMENSIUNI[attr colspan=”2″]
Grosime:~4 mm (± 5%)
Lățime:~1,6 m
Lungime:~25 m
Suprafața rolă:~40 m2
CARACTERISTICI DE MATERIAL[attr colspan=”2″]
Densitate:~205 gr/m2
Reflectivitate:~95-97%
Conductivitate termica:~0.024 W/m2*K
MONTAJ[attr colspan=”2″]
[/table]

[tab:EFICIENȚA TERMICĂ]

Test de eficiență termică Isoflect

Condiții de testare

Se realizează două sisteme de izolație termică. Incintele au dimensiuni similare, sunt umplute cu acelasi tip de vată bazaltică și au aceeasi suprafață de expunere la radiatia termica, aceeasi suprafață de contact cu exteriorul (plexiglas 1mm grosime). Sistemele de izolație termică sunt identice, cu excepția barierei de vapori: in stanga avem Isoflect Silver, iar in dreapta este o barieră de vapori de calitate medie. Fiecare folie este expusa aceluiasi nivel de radiatie termica (becuri de 60 Watt cu oglinda). In vata bazaltica din fiecare dintre cele doua incinte s-a practicat un orificiu circular cu diametrul de aprox. 3 cm. In fiecare orificiu a fost introdus un senzor de temperatura conectat la un termometru digital. Pentru a demonstra onestitatea testului si toleranta celor doua termometre, pe toata durata experimentului este afisata in permanenta o temperatura de referinta, cea a mediului ambiant.

Rezultatele testului

Se poate observa ca incinta protejata cu folie Isoflect are o temperatura de 24,5°C iar cealalta de 54,4°C.
Pe toata durata testului temperatura temperatura de referinta a ramas aceeasi pe cele doua termometre, aprox. 19,8°C (eroarea de 0,1°C se inscrie in marja de eroare a aparatelor).

Interpretarea testului

Va reamintim ca avem acelati nivel de expunere la radiatie termica stanga-dreapta.

I. In incinta protejata cu folie obisnuită se inregistreaza o temperatura de 54,4°C. Este o diferenta de 34,5°C interior-exterior. Asta inseamna ca cea mai mare parte a radiatiei termice (caldura) a ajuns in sistemul de termoizolatie, desi rolul termoizolatie este acela de a impiedica acest lucru. Exista doua consecinte imediate ale punerii in practica a acestui sistem:

  1. La peste 30°C diferenta de temperatura, transferul termic se realizeaza “liber”, cu alte cuvinte avem pierderi importante de caldura/energie.
  2. Daca temperatura exterioara scade, se va forma cu certitudine condens in interiorul sistemului de termoizolatie. Nu mai discutam de ruperi termice si formarea punctului de roua/condens. Diferenta de temperatura este atat de mare incat este imposibil sa nu se formeze condens.

II. In incinta protejata cu Isoflect se inregistreaza o temperatura de 24,5°C, foarte apropiata de cea a mediului ambiant (o diferenta de 4,7°C). Asta inseamna ca cea mai mare parte a radiatiei termice (caldura) nu a ajuns in sistemul de termoizolatie. Consecinte practice:

  1. Transferul termic cu exteriorul este neglijabil (de la 24,5°C la 19,8°C este o diferenta de numai 4,7°C si nu prea are ce sa se transfere), cu alte cuvinte NU avem pierderi importante de caldura/energie.
  2. Avand in vedere faptul ca temperatura sistemului de termoizolatie este foarte apropiata de cea exterioara, nu se pune problema condensului.
[tab:MONTAJ]

UTILIZAREA ISOFLECT IN APLICATII REZIDENTIALE

Mansade si acoperisuri

I. Peste astereala
Pe partea superioara a acoperisului, peste astereala, intre cele doua straturi de rigle este recomandat sa se monteze Isoflect Silver.
Avantaje:
Montarea izolatiei termoreflective intre cele doua straturi de rigle prezinta urmatoarele avantaje: – in anotimpul cald reflecta inapoi spre exterior 96% din caldura transmisa prina radiatie, caldura care reprezinta un procent de pana la 85% din transferul termic descendent vertical. Transferul termic descendent vertical inseamna cu alte cuvinte cantitatea de caldura care intra vara prin acoperisurile caselor – partea superioara a acoperisului ramane ventilata natural, permitand astfel aerisirea straturilor inferioare ale structurii acoperisului.
Performante:
Utilizarea izolatiei termoreflective in partea ventilata a acoperisurilor poate ajuta confortul termic din interiorul mansardelor/acoperisurilor chiar si cu 35% in raport cu varianta in care izolatia termoreflectiva lipseste din cadrul sistemului termoizolant.
Important:

  • nu aplicati Isoflect si niciun alt tip de membrane inchise la difuzia vaporilor direct pe stratul de astereala, ci numai intre cele doua straturi de rigle, astfel incat sa nu blocheze aerisirea straturilor inferioare ale sistemului acoperisului. In cazul in care ignorati acest aspect, in afara de deteriorarea starii de sanatate a persoanelor ce traiesc in casa respective, la acoperis vor aparea probleme care vor impune renovarea acestuia.
  • impuneti echipelor de montaj aplicarea materialelor conform instructiunilor producatorilor
  • in cazul in caer doriti un acoperis sanatos atat ca structura, cat si ca mediu de viata utilizati la straturile superioare ale acestuia in exclusivitate doar materiale deschise la difuzia vaporilor
  • in cazul in care credeti ca aveti nevoie de suport tehnic suplimentar, contactati de urgenta agentul de la care ati cumparat Isoflect sau trimiteti-ne un mesaj accesand rubrica Contact

II. Sub astereala

  •  in partea inferioara a stratului de astereala nu montati niciun fel de membrana bariera de vapori sau folii, ci doar membrane deschise la difuzia vaporilor. Pentru a putea alege corect aceste tipuri de membrane solicitati fisele tehnice ale materialelor sau trimiteti-ne un mesaj accesand rubrica Contact.
  • impuneti echipelor de montaj aplicarea materialelor conform instructiunilor producatorilor
  • in cazul in caer doriti un acoperis sanatos atat ca structura, cat si ca mediu de viata utilizati la straturile superioare ale acestuia in exclusivitate doar materiale deschise la difuzia vaporilor

III. Sub vata minerala

  •  dupa ce a fost montata vata minerala, lipita fara a fi presata in partea superioara de stratul de astereala, se recomanda montarea izolatiei termoreflective Isoflect Silver.
  •  montajul izolatiilor termoreflective Isoflect Silver sau Gold se recomanda respectand Sistemul de termoizolatii Isoflect. Pentru a intelege mai bine caracteristicile Sistemului termoizolant Isoflect va rugam sa apelati la un consultant tehnic.

Pasii montajului:

  •  montajul se realizeaza orientand fasia de Isoflect pe plan orizontal pe toata deschiderea sarpantei pe care urmeaza a fi montat, cu partea de culoare rosie spre interior
  • se aliniaza cu muchia superioara a acoperisului.

Daca in partile superioare ale acoperisului s-au utilizat materiale de calitate ce sunt deschise la difuzia vaporilor se va lasa pe toata lungimea muchiei o portiune de ventilatie de 10 cm latime. o Daca materialele folosite necesita folosirea barieirei de vapori, atunci fasia de Isoflect se va duce pana in partea superioara si se va suprapune cu fasia ce vine de pe cealalta sarpanta, in acest caz fiind necesara ermetizarea. Ermetizarea se poate face in functie de stratul suport pur si simplu prin fixare mecanica sau cu banda izolatoare din aluminiu. Incercati totusi sa evitati folosirea benzii izolatoare din aluminiu deoarece pe timpul verii, atunci cand temperatura creste peste 25°C, banda adeziva se va dezlipi si va permite trecerea vaporilor, ceea ce nu este recomandat deoarece anumite tipuri de materiale pot fi afectate negativ de patrunderea vaporilor, cu urmari grave pe termen lung.
Avantaje:

  • prin utilizarea Isoflect la structura termoizolanta a mansardei obtineti protectie de 96% la transferul termic vertical atat descendent, cat si ascendent. Cu alte cuvinte veti fi protejati de 93% din caldura care ar putea intra vara prin radiatie si de 75% din pierderile de caldura prin acoperis inregistrate iarna
  • veti observa faptul ca mansarda va fi utilizata fara a simti diferente de temperatura si confort in raport cu nivelul inferior
  • utilizarea Isoflect la izolatia mansardelor va asigura economii substantiale la plata facturile de energie
  • utilizarea Isoflect va asigura confort si spatiu de viata sanatos pentru familia dumneavoastra

Investitie:
Montarea Sistemului Isoflect si a izolatiei termoreflective Isoflect reprezinta o investitie pe termen lung ce va fi recuperata prin economii de costuri ale facturilor de energie in maxim 12 luni calendaristice. Trebuie sa retineti ca acoperisul casei dumneavoastra reprezinta ca si costuri cca 10% din totalul investitiei, dar ca poate genera, in cazul in care nu este corect gandit si montat, cca 80% din probleme. Asadar va recomandam sa apelati la specialistii in domeniu pentru a avea garantia calitatii si a evita mai tarziu mari neplaceri Pereti Montarea sistemului termoizolant Isoflect la pereti, atat la interior cat si la exterior, asigura o foarte buna protectie impotriva transferului termic prin radiatie, conductie, protectie suplimentara impotriva zgomotului, etansare la vant.

Montaj la interior

Montaj

  • se monteaza riglele
  • se monteaza Isoflect
  • se monteaza riglele

Nota: in acest caz trebuie lasat spatiu pentru ventilatie a cate 10 cm inaltime in partea de sus, cat si in partea de jos, pe toata latimea peretelui.
Avantaje:

  •  acest sistem de izolatie are avantajul unui raport calitate/performante/pret foarte bun. Pentru Romania este recomandat la izolarea constructiilor edilitare, a structurilor din panouri sandwich, a caselor cu ocupare sezoniera (in special in anotimpul cald), pentru apartamentele ce nu beneficiaza de termosistem exterior sau daca performantele acestuia lasa de dorit
  • prin cele doua straturi de aer Isoflect va protejeaza de transferul termic prin conductie si radiatie, ofera protectie suplimentara la izolatia fonica si la transferul termic prin convectie
  • Performante
  • performantele acestui tip de sistem (este sistemul clasic de termoizolare cu bariera reflectiva) sunt medii, dar si raportul performanta/pret este foarte bun.
  •  in cazul in care alegeti aceasta varianta de termoizolare si nu respectati schemele de montaj, performantele vor scadea drastic iar performantele sistemului vor fi compromise
  • Important
  • Isoflect nu trebuie lipit de perete sau de suprafata de placare, ci trebuie sa stea la mijlocul unui sandwich avand p o parte si pe cealalta cate un strat de aer

Montaj la exterior

  •  In aceasta aplicatie Isoflect va inregistra cele mai mari performante vara. Daca folositi termoizolatia reflectiva Isoflect pentru exterior, montata intre perete si suprafata de placare, va protejati de 75% din fluxul de caldura orizontal. Cu alte cuvinte Isoflect respinge 75% din caldura care ar intra dinspre exterior in structura peretelui
  • Raportat la valoarea totala a unei investitii in fatada ventilate, folosirea Isoflect nu costa mai mult de 4 – 5% din costul unei fatade ventilate, dar aduce economii de aproximativ 30 – 40% la facturile de energie folosita la climatizarea imobilelor. Valorile pot diferi in functie de factori precum suprafata vitrata.

Performante: 

  • consum de energie pentru climatizarea pe timpul verii mai mic cu aproximativ 30 – 40%
  • performante crescute a sistemului termoizolant la protectia la frig

Important
Pentru detalii tehnice in ceea ce priveste montajul Isoflect in cadrul unui sistem de fatada ventilata contactati persoana care v-a furnizat materialul sau scrieti-ne un mesaj.
Montaj

  • termoizolatia reflectiva se va monta exact deasupra placii de beton
  • dupa montaj, puteti pune o folie de protectie, astfel incat actiunea alcalina a betonului sa nu atace stratul de folie de aluminiu
  • intindeti sistemul de conducte
  • montati plasa de armare
  • turnati sapa

Avantaje

  • impiedica fluxul de caldura sa treaca spre sol si il directioneaza in spatiul de locuit, impiedicand astfel pierderea a peste 35% din randamentul instalatiei de incalzire in pardoseala

Performante

  • recuperarea a peste 30% din randamentul instalatiei de incalzire in pardoseala
[tab:GALERIE FOTO]

Foto Isoflex


[tab:DOCUMENTATIE]

Documentație