ACOPERIȘURICASE

Asigurăm consiliere gratuita pentru alegerea sistemului de acoperiș
în funcție de configurația, complexitatea și utilitatea acoperișului.
Sunteti interesat de produsele Metrotile? Contactați departamentul de relații cu clienții.
Avem o politica de distributie corecta si transparenta.

MANSARDAREA – SOLUTIA IDEALA PENTRU EXTINDEREA DE SPATIU

Mansarda

In zona imobiliara astazi problema fundamentala este cresterea preturilor la constructii si lipsa de spatiu.
O rezolvare a acestor situatii poate fi reintoarcerea privirii catre vechile poduri care erau percepute ca zone cu un pronuntat miros de igrasie si plin de panze de paianjen, unde vara era foarte cald si iarna foarte frig.
Daca vom incepe sa privim pozitiv catre aceasta zona a casei noastre vom constata ca putem sa gasim solutii pentru a pune in valoare acest spatiu.
Este bine stiut ca in istoria omenirii, mari opere de arta au fost create in ambianta unei mansarde unde si-au desfasurat activitatea pictori, filozofi, artisti plastici , scriitori , oameni de stiinta, etc.
Pornind de la configuratia actualului pod pot fi in principal trei situatii de abordare a modernizarii acestui spatiu:

a

Fara modificari de dulgherie

1.1 – Configuratia podului permite amenajarea unei mansarde fara a modifica configuratie structurii de dulgherie.

c

Mici reparatii de dulgherie

1.2 – Configuratia podului nu permite amenajarea unei mansarde fara a face mici reparatii ale sistemului de dulgherie (pastand actuala forma a dulgheriei) si eventual o suprainaltare a peretilor laterali (max 1 m), pentru a obtine un spatiu util cat mai mare. (necesita autorizatii).

b

Modificarea dulgheriei

1.3 – Configuratia podului nu permite amenajarea unei mansarde nici cu mici modificari de dulgherie, situatie putin mai complicata deoarece este necesara schimbarea configuratiei podului (inaltare si schimbare configuratie )pentru a obtine o suprafata utila cat mai mare. (necesita autorizatii)
Incadrarea in una din cele 3 categorii implica abordari diferite legal, organizatoriuc si de montaj.

Aveți nevoie de consultanță pentru mansarda dumneavoastră?

Telefon:
0213 145 399

Email:
office@testconstruct.ro

Cum configurez mansarda

Indiferent de categoria incadrata, pentru ca acest spatiu sa fie functional avand toate dotarile, trebuie avute in vedere rezolvarea catorva probleme obligatorii:

/

Accesul in mansarda

Accesul in noua mansarda se poate face printr-o scara fixa de la nivelul inferior, scara modulara din lemn montata pe planseu , sau printr-o scara exterioara unde exista aceasta posibilitate.

g

Climat optim pentru locuit

Asigurarea unui climat optim pentru locuit se poate obtine prin montarea unei termoizolatii interioare folosind materiale de cea mai buna calitate .

Iluminatul si ventilarea

Iluminatul si ventilarea eficienta a spatiului din mansaerda se poate obtine prin montarea uneia sau mai multor Ferestre de mansarda si a unei Ferestre de acces pe acoperis.

Concluzii

Parcurgand acesti pasi vom beneficia de un spatiu suplimentar in casa noastra, obtint cu un pret cu mult mai mic decat sa construiesti din nou o casa cu mansarda, vom obtine un confort interior atat iarna cat si vara.
In acest spatiu suplimentar din vechea noastra casa vom amenaja functie de spatiu dormitor , living, birou, camera de joaca pentru copii sau orice alceva ce ne dorim si pana acum nu puteam realiza.

Contactați profesioniștii. Impreună găsim cea mai buna soluție.