Mansardare fara modificari de dulgherie

TRANSFORMAREA UNUI POD IN MANSARDA FARA MODIFICARI DE DULGHERIE
Transformarea podului in mansarda este un subiect de actualitate in randul propietarilor de case, arhitecti si constructori si dezvoltatori imobiliari, pentrua folosi la maximum spatiile libere disponibile, pentru a le transforma in spatii suplimentare de locuit si coabitat in familie.
Cel mai important lucru la transformarea unui pod in mansarda este de inlocuire a invelitorii cu una montata in sistem ventilat care sa asigure cativa indicatori de calitate obligatorii pentru o invelitoare, si anume confortul fonic, etanseitatea , durabilitate, rezistenta, greutate redusa si un design placut pentru acoperisul tau.
Fazele pe care le urmam sunt urmatoarele:
– Demontare invelitoare veche
– Verificare si remediere probleme dulgherie constatate (capriori si astereala) si realizare tratament de ignifugare si fungicizare dulgherie.
– Igienizare la interior suprafata pod.
– Recomandat este sistemul de invelitoare cu Tigla metalica cu acoperire de piatra natrurala Decra – ICOPAL care are o garantie pentru produs de 30 ani nelimitativ, si este prezentata intro gama diversificata de forme si culori, are greutate redusa, rezistenta exceptionala la vanturi foarte puternice (datarita sistemului de montare), asigura o etanseitate perfecta a sistemului de fixare,bazandu-se pe fixarea in sens invers curgerii naturale a apei.

Datorita tehnologiilor de protectie anticoroziva si de montare moderne durata de viata a acestui profus este de doua generatii.
Stratigrafia alcatuita din constituenti hidrofobi nu permite absorbtia apei in structura intrinseca a produsului finit, deci tigla Decra nu va fi afectata in timp de procesele repetate de inghet /dezghet. Startul superior este format din granule de piatra naturala pentru a obtine cea mai buna rezistenta posibila la radiatiile UV. Aceste doua particularitati duc la o durabilitate la superlativ in absolut orice conditii climatice.

– Inainte de montarea invelitorii se recomanda tratarea dulgheriei din lemn cu solutie de ignifugare si fungicizare care sa mareasca rezistenta in timp a acesteia si totodata rezistenta la foc conform normativelor in viguare.
– Pornind de la destinatia acestui spatiu (de locuit, birou,loc de joaca, dressing , etc) trebuie avute in vedere asiguratea unui confort termic este obligatoriu. Putem obtine acest lucru prin realizarea unei termoizolatii interioare utilizand materiale de cea mai buna calitate.

Dupa ce am rezolvat problema invelitorii si a termoizolatiei interioare trebuie sa avem grija cu iluminatul in mansarda, si vom monta una sau mai multe ferestre de mansarda care sa asigure iluminatul natural ziua.